803 total views,  1 views today

Logo Mitropolia Ardealului

Mitropolia    Ardealului

Arhiepiscopia  Sibiului

Protopopiatul Ortodox Român Agnita

Hramul Bisercii din Noiștat, de „Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil”

 804 total views,  2 views today

Hramul Bisercii din Noiștat, de „Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil”

Hram Biserica din Noistat

Luni, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, începând cu orele 15:00, în Biserica din Noistat, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, cu ocazia hramului.

Sfântul Maslu este Taina care, prin rugăciunile preoților și prin ungerea cu untdelemn sfințit, se împărtășește credincioșilor harul dumnezeiesc pentru tămăduirea bolilor trupești  și sufletești, dar și pentru iertarea păcatelor.

Se cuvine sa-I mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată  de împreună-slujire, când ne-am adunat în Biserica noastră strămoșească,  preoți și credincioși, pentru a săvârși Taina Sfântului Maslu, înăltand rugăciuni către Dumnezeu și cerând ajutorul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor cerestilor puteri.

De asemenea, mulțumesc preoților împreună slujitori: PC pr. Teofil Garbacea de la Iacobeni pentru frumosul, ziditorul și înălțătorul cuvânt de învățătură pe care l-a rostit, PC pr. Ciprian Constantin de la Netus și PC pr. Aurel Dolea de la Stejarisu!

Să fim statornici în credință și în rugaciune, iar Dumnezeu să reverse peste toți darurile Sale cerești! Sfânta Taină a Maslului să ne fie tuturor hrană sufletească și trupească!

Pr. Răzvan Ioan Oros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *