3,340 total views,  1 views today

Logo Mitropolia Ardealului

Mitropolia    Ardealului

Arhiepiscopia  Sibiului

Protopopiatul Ortodox Român Agnita

 3,341 total views,  2 views today

Parohia Coveș a fost premiată de hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu în cadrul etapei eparhiale a Concursului naţional catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni”


 

Luni, 21.06.2021, de praznicul Sfintei Treimi, hramul Catedralei din Sibiu, la finalul Sfintei Liturghii, parohia Coveș a fost premiată pentru obținerea locului I, la nivel de Arhiepiscopie, în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

Premiile oferite de Înaltpreasfințitul Dr. Laurențiu Streza Mitropolitul Ardealului au constat în diplome semnate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cărți pentru coordonatori și copii.

Parohia Coveș a participat la concurs cu proiectul „Iubesc să fiu român cu credință în Dumnezeu, indiferent de pământul pe care trăiesc”, care a fost derulat în perioada 01 februarie- 18 aprilie 2021. La acesta au participat copii cu vârste până în 14 ani, din cadrul grupurilor catehetice ale celor două parohii partenere în acțiunea derulată (parohia Santander-Spania și parohia Coveș), care au fost coordonați de preoții parohi: părintele protopop Andrei Turea și dna preoteasă Nona Turea, precum și alte dne învățătoare, de la Parohia Santander și părintele Andrei Iancu, dna preoteasă Andra Iancu și alți parteneri, de la Parohia Coveș.

Scopul parteneriatului desfășurat de la distanță în mediul online a avut la bază conceptul Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.