Concertul de colinde ,,De Crăciun pe Valea Hârtibaciului”, în Protopopiatul Agnita

Protopopiatul Agnita De Crăciune pe Valea Hârtibaciului

Follow by Email
Facebook0
WhatsApp


A fost o atmosferă de sărbătoare în după-masa zilei  de 11 decembrie ac, la Casa de Cultură ,,Ilarion Cocişiu ” din Agnita, când cele 7 cete de colindători (Bârghis-pr. Stanciu Horia, Bruiu-pr. Doboliță Ilie, Chirpăr- pr. Șamu Gheorghe, Coveș- pr.  Iancu Andrei,  Hosman- pr. Roajdă Călin, Ighișul Vechi- pr. Crișcă Daniel și Retiș- pr. Dănilă Petru-Cosmin), din comunitățile Protopopiatului Agnita, îmbrăcate în port popular, au susținut tradiționalul concert de colinde, ,,De Crăciun pe Valea Hârtibaciului”, aflat deja la cea de a  IV- a ediție. 

Concurs de colinde

Evenimentul a început cu prezentarea programului și cu adresarea câtorva cuvinte din partea pr. prot. Andrei Iancu.

Concursul de colinde a fost organizat de Protopopiatul Agnita, în parteneriat cu Casa de Cultură ,,Ilarion Cocișiu” și Asociația ,,Valea Hârtibaciului “, condusă de dl Primar Alin Ciprian Schiau Gull, cu implicarea dl Ilarion Bârsan (coorganizator) și  Tin Vasilescu ( prezentatorul  întregului program de concert). În cadrul evenimentului și-au adus aportul cu succes, următorii soliști: Ioana Bogdan, Adriana Oros,  Paula Muntean, Sanda Lupșa, tânărul Sebastian Hoaghea de la Cașolț (care au încântat publicul cu pricesne sau colinde). Susținerea evenimentului, fiind arătată, desigur și de alte persoane.

Momente foarte frumoase au fost realizate pe scena Casei de Cultură (spre încântarea invitaților prezenți în sală), atât de Corul de preoți al Protopopiatului Agnita, dirijat de pr. Adrian Toacșe, ce a interpretat în mod excepțional un vast repertoriu de colinde, cât și de grupul Casei de Cultură din Agnita, coordonat de prof. Doina Părău și Corul Sf. Nicolae din Agnita.

Corul Protopopiatului Agnita

Premierea cetelor de colindători
Grupurile de colindători participante la concurs au fost  evaluate, ținându-se cont de următoarele criterii: originalitatea colindelor, portul popular și interpretarea creațiilor specifice satelor de care aparțin. În urma jurizării a fost făcută următoarea clasificare:

  • Premiul III- a mers către grupul parohiei Ighisul Vechi;
  • Premiul II- i s-a înmânat grupului parohiei Chirpăr;
  • Premiul I- a fost acordat grupurilor de colindători din parohiile Retiș și Coveș.


Ceata de colindători din Ighișul Vechi (foto credit: Ilarion B.)
Ceata de colindători din Retiș (foto credit: Ilarion B.)
Ceata de colindători din Chirpăr (foto credit: Ilarion B.)
Ceata de colindători din Coveș (foto credit: Ilarion B.)

De asemenea, toți participanții au primit diplome de apreciere.

Juriul

Juriul a fost format din următoarele persoane: prof. de muzică Dan Stângaciu, prof. Luminița Feldara , prof. Doina Părău, interpretul de muzică populară, Marcel Părău și pr. Mihai Naicu, de la parohia Agnita I- președintele juriului.

După încheierea concursului, juriul şi organizatorii au apreciat implicarea deosebită a tuturor cetelor de colindători, felicitându-I în egală măsură pe toți pentru faptul că au dat curs invitației, luând parte la eveniment, unde și-au făcut cunoscute colindele tradiționale-creații originale ale satelor de care aparțin, publicului.

Târg de Crăciun

La manifestare au participat reprezentanți ai autorităților locale și numeroase persoane din oraș sau alte localități, care după terminare concertului au mers la deschiderea Târgului de Crăciun, organizat de Primăria Orașului Agnita.

Foto credit: Ilarion B.

Loading

Please follow and like us:

Doamne ajuta! 👋
Ne bucurăm să vă cunoaștem
!

Doriți să primiți cele mai recente știri din Protopopiatul Agnita? Abonați-vă mai jos și vă vom trimite cele mai noi blog post-uri . Vă puteți dezabona oricând.

Doamne ajuta! 👋
Ne bucurăm să vă cunoaștem
!

Doriți să primiți cele mai recente știri din Protopopiatul Agnita? Abonați-vă mai jos și vă vom trimite cele mai noi blog post-uri . Vă puteți dezabona oricând.

Doamne ajuta! 👋
Ne bucurăm să vă cunoaștem
!

Doriți să primiți cele mai recente știri din Protopopiatul Agnita? Abonați-vă mai jos și vă vom trimite cele mai noi blog post-uri . Vă puteți dezabona oricând.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele Postări