Întâlnirea lunară a preoţilor din Protopopiatul Agnita:  Bucuria împlinirii prin Liturghie

INTALNIRE LUNARA A PREOTILOR DIN PROTOPOPOIATUL AGNITA

Follow by Email
Facebook0
WhatsApp


Miercuri, 16 noiembrie 2022, a avut loc întâlnirea lunară a preoţilor din Protopopiatul Agnita, care a debutat cu Sf. Liturghie, la biserica ,,Sf Ierarh Nicolae”, de la  parohia Agnita II.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, li s-a comunicat preoţilor prezenţi, aspectele de pe ordinea de zi, unele fiind specificate şi în rândurile de mai jos:

  1. desfăşurarea campaniei  ,,Cămăruţa Milosteniei”, proiect derulat cu Binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în scopul ajutorării familiilor sau persoanelor nevoiaşe din Protopopiatul Agnita;

2. Festivitatea de premiere pentru şcolile şi participanţii care au realizat lucrări în cadrul Concursului ,,Rugăciunea, Scară spre Cer”, organizat în perioada lunilor octombrie-noiembrie ac.  Evenimentul va avea loc duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 15:00, la Catedrala ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Agnita și este parte din programul Zilelor Șaguniene (Organizat de Arhiepiscopia Sibiului), care cuprinde diverse manifestări duhovnicești, culturale și academice. Persoanele prezente se vor  putea bucura de următorul program:

  • Prezentarea vieții și activităţii Sf. Ierarh Andrei Şaguna (prezentare PowerPoint);
  • Interpretarea pricesnelor de către grupurile participante la concurs  şi jurizarea lor în vederea premierii;
  • Interpretarea de pricesne din partea unor invitaţi speciali;
  • Premierea participanţilor de la secţiunile de artă şi literatură;
  • Rugăciunea de mulţumire;

3. Conferinţa preoţească de  toamnă, care va avea loc pe data de 22 noiembrie la Sibiu, de la ora 10:00, cu tema: ,, Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ.

4. Pregătirea colindelor armonizate pe voci, de către grupul coral al preoților din Protopopiatul Agnita, dirijat de pr. Adrian Toacșe, de la parohia Mihăileni;

Recenzia cărții ,,Terapie 1 la 1 cu sinele tău”, a Psih. Dr.  Raluca  Anton, realizată de către pr.  Horia Stanciu , de la parohia Bârghiş

A fost prezentată cartea- ,,Terapie 1 la 1 cu sinele tău”, a Psih. Dr.  Raluca  Anton, din care au fost evidențiate mai multe idei.

Redăm mai jos, câteva dintre ele:

Acesta carte, de fapt îndeamnă la asumarea responsabilității pentru viata noastră proprie, să acceptam lucrurile pe care le am trăit și să  ne punem  întrebarea: Eu cum vreau sa trăiesc de acum încolo?

Primul capitol se numește: Totul începe de la o poveste. Noi suntem de fapt rezumatul înaintașilor noștri. În terapie se spune că istoria clienților are cheia rezolvării problemelor lor…

Al doilea capitol se intitulează gândește-te la ce te gândești. Gândurile noastre ne duc în cele mai ciudate analize, ne poartă prin tot felul de colțuri ale minții la care nu ne-am fi gândit vreodată că vom ajunge și ne influențează ca să luăm decizii care mai de care mai iraționale, sau departe de ce este nevoie, într un anumit moment, conținutul mental are abilitatea de a părea foarte real!…

 Unul dintre păcatele psihologiei, atunci când a dorit să devină știință este că a pus foarte mult accent pe minte și mai puțin pe trăire,  emoție, partea somatică. În partea subconștientului se adună toate aceste experiențe trăite de noi , emoțiipe  care nu le punem în cuvinte!

În concluzie, cartea aduce în discuţie problematica modului în care ne raportăm la greşelile făcute şi cum putem  să creștem, să ne dezvoltăm și să privim experiențele noastre de viață ca si oportunități de creștere spirituală, socială, culturală etc.

La final s-au purtat discuții pe marginea ideilor evidențiate, care au constituit recenzia cărții şi a fost apreciată calitatea deosebită a prezentării, făcută de pr Stanciu Horia, de la parohia Bârghiş.

Loading

Please follow and like us:

Doamne ajuta! 👋
Ne bucurăm să vă cunoaștem
!

Doriți să primiți cele mai recente știri din Protopopiatul Agnita? Abonați-vă mai jos și vă vom trimite cele mai noi blog post-uri . Vă puteți dezabona oricând.

Doamne ajuta! 👋
Ne bucurăm să vă cunoaștem
!

Doriți să primiți cele mai recente știri din Protopopiatul Agnita? Abonați-vă mai jos și vă vom trimite cele mai noi blog post-uri . Vă puteți dezabona oricând.

Doamne ajuta! 👋
Ne bucurăm să vă cunoaștem
!

Doriți să primiți cele mai recente știri din Protopopiatul Agnita? Abonați-vă mai jos și vă vom trimite cele mai noi blog post-uri . Vă puteți dezabona oricând.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele Postări