Parohiile Ighişul Vechi şi Ruja pe locul I şi locul II la Etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”

Concurs-catehetic-2023 Ighisul Vechi


În Arhiepiscopia Sibiului, etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” a avut loc în data de 9 mai.

Organizat de către Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, Concursul Național Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”, a ajuns la a XV-a ediţie. La acest concurs au participat:

  • Parohia Brașov-Triaj (Protopopiatul Brașov)
  • Parohia Blumăna 1 (Protopopiatul Brașov)
  • Parohia Arpașu de Sus (Protopopiatul Avrig)
  • Parohia Cibin 2 (Protopopiatul Sibiu)
  • Parohia Cisnădie 1 și 3 (Protopopiatul Avrig
  • Parohia Ighișul Vechi (Protopopiatul Agnita)
  • Parohia Ruja (Protopopiatul Agnita)
  • Centrul Educațional Micul academician Săliște (Protopopiatul Săliște)

Proiectele au surprins cateheze tematice, precum și aplicarea acestora în comunitatea locală prin derularea unor activități variate. Au avut un impact deosebit în rândul credincioșilor din parohiile participante și nu numai, întrucât au fost mediatizate în presa locală, precum și pe paginile de facebook ale parohiilor.

Aceste activități au reunit tineri și vârstnici deopotrivă, au valorificat zestrea spirituală și tezaurul de tradiții izvorâte din sufletul cald al poporului român, toate încadrate în conceptul concursului. În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), Concursul Național Catehetic, a oferit grupurilor catehetice și coordonatorilor posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relaţiilor tinerilor cu vârstnicii.

În urma jurizării, a fost declarat câștigător proiectul Parohiei Ighișul Vechi din Protopopiatul Agnita, care va reprezenta Arhiepiscopia Sibiului la premierea ce va avea loc pe Colina Bucuriei din București în data de 21 mai 2023. Toate celelalte proiecte vor fi premiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu în contextul hramului Catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Sursa: http://mitropolia-ardealului.ro

Loading

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele Postări