Invitație la Festivitatea de premiere a Concursului ,,Rugăciunea-scară spre Cer”, pe 27 noiembrie la Catedrala ,,Sf. Împărați Constantin și Elena” din Agnita

Afis-Concurs-Rugaciunea-Scara-spre-cer.


Protopopiatul Ortodox Agnita, organizează duminică, pe data de 27 noiembrie 2022, începând cu ora 15:00, festivitatea de premiere a concursului ,,Rugăciunea- scară spre Cer”, care va avea loc la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Agnita.

Prezentarea vieții Sf. Andrei Șaguna, interpretare de pricesne de către grupuri vocale de la mai multe școli sau de către invitați speciali, înmânarea premiilor, expoziție de lucrări realizate de participanții la concurs, sunt aspectele care vor contura într-un mod plăcut după-amiaza zilei de duminică, 27 noiembrie ac.

Manifestarea este prilejuită pe de o parte de sărbătorirea festivă a hramului Catedralei mitropolitane din Sibiu (Sf. Ier. Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei), iar pe de altă parte de proclamarea în Patriarhia Română a anului 2022 ca „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Concursul a fost organizat cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și cu implicarea Dlor/ D-nelor Directori, profesori și elevi ai unităților de învățământ, de pe raza Protopopiatului Agnita.

Loading

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele Postări