Sărbătoarea hramului de la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“ din parohia Cornăţel, Protopopiatul Agnita a fost binecuvântată şi în acest an cu prezenţa şi slujirea unui sobor de preoţi. Din sobor au făcut parte protopopul de Agnita – pr. Andrei Iancu, fostul preot paroh- Bogdan Grama, preotul pensionar – Ioan Muntean şi preotul paroh Alin Constantin Munteanu.
Credincioşii au umplut biserica, ridicată în anul 1792, la care s-a intervenit în ultimii ani cu reparaţii şi podoabe alese. O mare parte dintre credincioşii prezenţi, din care au făcut parte şi copiii de la şcoala din Cornăţel, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.
Rugăciunile tuturor către Maica Domnului, ocrotitoarea sfântului locaş, au fost înălţate pe tot parcursului programului liturgic dedicat hramului. Pentru prima dată în acest an, de la strana bisericii s-au auzit îmbucurătoarele colinde specifice praznicului Naşterii Domnului, dar şi frumoase pricesne.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. protopop, Andrei Iancu, în cadrul căruia, acesta i-a îndemnat pe credincioși să se pregătească pentru praznicul Nașterii Domnului așa cum s-a pregătit Fecioara Maria odată cu intrarea în biserică. De asemenea, el a menţionat că Biserica pune la îndemână pentru această pregătire postul- ca perioadă de nevoinţă duhovnicească, spovedania şi împărtășania. Toate acestea se cer, în mod natural, să fie încununate de faptele bune.
De asemenea, părintele protopop i-a felicitat pe: preotul paroh, Consiliul Parohial, Consiliul Local al Primăriei Comunei Roşia şi pe credincioşi pentru lucrările realizate în ultimii ani la biserică şi la casa parohială sau pentru acţiunile dedicate copiiilor.
Preotul paroh- Alin Munteanu a ţinut să-şi exprime recunoştinţa faţă de Dumnezeu, apoi a mulţumit tuturor celor prezenţi, preoţi sau credincioşi. Pr. protopop i-a fost oferită o icoană cu praznicul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos pentru slujirea în mijlocul comunităţii din Cornăţel.
După Sf. Liturghie a fost săvâşit parastasul pentru preoţii slujitori trecuţi la Domnul, ctitorii bisericii şi eroii din sat- căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori pentru apărarea patriei, credinţei sau neamului strămoşesc.
La final, toţi cei prezenţi s-au îndreptat spre căminul cultural, la o agapă frățească, unde au trăit bucuria comuniunii în această zi specială pentru comunitate.